Historie om byen

Odense er Danmarks tredjestørste by og ligger smukt placeret på det naturskønne Fyn. Odense kanal forbinder Odense Havn med Odense Fjord. Byen er en af landets ældste idet den nævnes første gang på skrift i 988, altså tilbage i vikingetiden.

Det er en utrolig hyggelig by hvor nogle af de ældste kvarterer byder på smukke, gamle bindingsværkshuse.

I dag er Odense en attraktiv studieby med Syddansk Universitet som er et af Danmarks største universiteter. Derfor tiltrækker byen hvert år mange studerende fra både Danmark og udlandet.

Byen er også et spændende sted at tilbringe sin ferie eller bare en forlænget weekend. Der er en hyggelig gågade og mange skønne spisesteder, bl.a. de dejlige pizzarestauranter som vi har samlet en liste over. Det er også i Odense at man finder Rosengårdscentret som er et af Danmarks største og ældste indkøbscentre, og som har et fint indendørs gågademiljø.

Dertil kommer en række interessante, historiske seværdigheder. Den flotte domkirke i Odense rummer fire kongegrave og er bestemt et besøg værd. Desuden kan nævnes Odense Slot i Kongens Have, Brandts (tidligere Brandts Klædefabrik) og Fyns Kunstmuseum i centrum af byen.

Endvidere har Odense opfostret to af Danmarks mest berømte kunstnere, nemlig digteren og eventyrforfatteren H.C. Andersen og komponisten Carl Nielsen.

Vores verdensberømte digter og eventyrforfatter H.C. Andersen blev født i Odense i 1805. Han opvoksende i byen inden han som ganske ung drog til København og senere rejste ud i verden, bl.a. til Italien, pizzaens eget hjemland. I 1867 blev H.C. Andersen kåret som æresborger i Odense. I dag findes der to museer om H.C. Andersen i Odense, nemlig H.C. Andersens Hus og H.C. Andersens Barndomshjem.

Af andre kendte odenseanere kan nævnes erhvervsmanden C.F. Tietgen, skuespillerne Ove Sprogøe, Vera Gebuhr, Kai Løvring og Morten Grundwald samt forfatteren Ebbe Kløvedal Reich.

Hvad enten du interesserer dig for kunst, historie eller shopping, så er Odense et besøg værd. Vi har gjort det nemt for dig at finde en godt og lækkert spisested i byen.